Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Bigos z jałowcem - jak zrobić? (PRZEPIS)

Karolina Szypuła
Prosty przepis na bigos z jałowcem
Prosty przepis na bigos z jałowcem
Bigos z jałowcem - przepis. Znudził Ci się już tradycyjny, staropolski bigos? Szukasz nowych pomysłów? Podpowiadamy, jak w prosty sposób przygotować bigos z jałowcem.

Bigos z jałowcem - jak zrobić? Przepis

Bigos z jałowcem - składniki:

- 2 kg kapusty kiszonej
- 1 główka kapusty słodkiej
- 50 dag boczku wędzonego
- 50 dag kiełbasy jałowcowej
- kilka ziaren jałowca
- kilka ziaren ziela angielskiego
- 3 liście laurowe
- 1 duża cebula
- 6 wędzonych śliwek
- kminek, majeranek
- maggi, pieprz i sól

Bigos z jałowcem - przygotowanie:

Kapustę kiszoną odcisnąć, posiekać, podlać wodą i ugotować z liściem laurowym i zielem angielskim do miękkości. Osobno ugotować poszatkowaną słodką kapustę. Odcedzić i połączyć. W trakcie gotowania podlewać wodą, dodać ziarenka jałowca, podsmażoną cebulę, podsmażoną pokrojoną kiełbasę i boczek, a na koniec śliwki. Doprawić do smaku i... bigos gotowy!

A może Wy znacie jakieś ciekawe przepisy na bigos? Możecie je do nad przesłać na adres: [email protected]

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Krokusy w Tatrach. W tym roku bardzo szybko

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na dolnoslaskie.naszemiasto.pl Nasze Miasto