Bigos z jałowcem - jak zrobić? Przepis
Bigos z jałowcem - składniki:
- 2 kg kapusty kiszonej
- 1 główka kapusty słodkiej
- 50 dag boczku wędzonego
- 50 dag kiełbasy jałowcowej
- kilka ziaren jałowca
- kilka ziaren ziela angielskiego
- 3 liście laurowe
- 1 duża cebula
- 6 wędzonych śliwek
- kminek, majeranek
- maggi, pieprz i sól
Bigos z jałowcem - przygotowanie:
Kapustę kiszoną odcisnąć, posiekać, podlać wodą i ugotować z liściem laurowym i zielem angielskim do miękkości. Osobno ugotować poszatkowaną słodką kapustę. Odcedzić i połączyć. W trakcie gotowania podlewać wodą, dodać ziarenka jałowca, podsmażoną cebulę, podsmażoną pokrojoną kiełbasę i boczek, a na koniec śliwki. Doprawić do smaku i... bigos gotowy!
A może Wy znacie jakieś ciekawe przepisy na bigos? Możecie je do nad przesłać na adres: [email protected]
Krokusy w Tatrach. W tym roku bardzo szybko
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?