Malin tego lata nie brakuje. Warto więc zamknąć to bogactwo witamin w słoiku, by w zimie cieszyć się zdrowiem.
Przepis na najlepszy sok malinowy
Będziemy potrzebować:
- maliny 2 kg
- cukier 1 kg
- duży słój
- butelki lub małe słoiki z zakrętkami
Maliny należy dokładnie przebrać, a następnie umieścić warstwami w słoju przesypując cukrem. Otwór słoja zabezpieczamy gazą i zostawiamy na kilka dni na słońcu. Gdy cukier się rozpuści sok przelewamy do małych słoiczków lub butelek, które należy zagotować. Dzięki temu będzie go można dłużej przechowywać.
Smacznego!
Jak postępować, aby chronić się przed bólami pleców
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?