(© Piotr Krzyżanowski)

Masz zdjęcie do tego tematu?

Wyślij

Pracy przy nim jest mało, a smakuje wyśmienicie. Sok robiony na słońcu jest bardzo wartościowy. Zawiera mnóstwo witamin, ma właściwości napotne i rozgrzewające. I jest o wiele smaczniejszy od tego ze sklepowej półki. Po prostu samo zdrowie!

Malin tego lata nie brakuje. Warto więc zamknąć to bogactwo witamin w słoiku, by w zimie cieszyć się zdrowiem.

Przepis na najlepszy sok malinowy
Będziemy potrzebować:
- maliny 2 kg
- cukier 1 kg
- duży słój
- butelki lub małe słoiki z zakrętkami

Maliny należy dokładnie przebrać, a następnie umieścić warstwami w słoju przesypując cukrem. Otwór słoja zabezpieczamy gazą i zostawiamy na kilka dni na słońcu. Gdy cukier się rozpuści sok przelewamy do małych słoiczków lub butelek, które należy zagotować. Dzięki temu będzie go można dłużej przechowywać.

Smacznego!

Wiadomości

Komentarze (1)

Podane dane osobowe będą przetwarzane przez Polska Press Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie. Podanie danych jest dobrowolne. Pozostałe informacje na temat celu i zakresu przetwarzania danych osobowych oraz Twoich praw znajdziesz w regulaminie. Dodając komentarz akceptujesz regulamin.

Zaloguj się / Zarejestruj się!