„Food Tube Jamiego Olivera” to prowadzony przez Jamiego kanał na You Tube, zrzeszający miłośników dobrego jedzenia. Spośród zamieszczonych na kanale filmów Jamie wybrał trzy tematy kulinarne, tworząc w ten sposób trzy unikatowe książki kucharskie:
* Szalony grill – 50 niesamowitych przepisów, które odmienią twoje grillowanie
ZAJRZYJ do środka po grillowe specjały.
Amerykański didżej i mistrz rusztu DJ BBQ uwielbia gotować na prawdziwym ogniu – kocha pieczone powoli i łagodnie wielkie kawały mięsa i dania przyrządzane szybko i wściekle dla tabunów ludzi. Pokazuje też masę świetnych dodatków i marynat, które sprawią, że padniesz z wrażenia.
Wśród rewelacyjnych przepisów DJ’a BBQ znajdziesz: kurczaka wędzonego w dymie wiśniowym, bombowe burgery, klasyczny teksaski mostek, kandyzowany filet wieprzowy, zabójcze rybne tacos czy grillowane plastry pomidorów. - czytamy w zajawce.
* Sezonowe słodkości – pomysłowe przepisy na pyszne ciastka i babeczki
TUTAJ znajdziesz przepisy na słodkie, sezonowe przyjęcia.
Właścicielka Crumbs & Doilies, jednej z najbardziej kreatywnych londyńskich cukierni, Jemma dzieli się swoimi przepisami zarówno na proste, codzienne słodkie wypieki, jak i efektowne, przypisane porom roku odjazdowe ciasta. Zawierające dokładne instrukcje i praktyczne porady oraz wskazówki Sezonowe słodkości to pięknie pokazany zbiór przepisów, do których będziecie chcieli wracać, takich jak na przykład imponujący falisty tort malinowy, ekstracytrynowy tort bezowy, rozbrajające ciasto czekoladowe, a także babeczki sernikowo-jagodowe, maślano-popcornowe, kremowo-ciasteczkowe, takie o nazwie „Bałagan w Eton” i wiele innych. - pisze Jamie Oliver.
* Rodzinne przysmaki – przepisy od serca na każdy dzień tygodnia
ZOBACZ, co podać na rodzinne spotkanie?
Kerryann swoim rozsądnym podejściem do tworzenia przyjemnych rodzinnych przysmaków pokazuje, że z łatwością można przygotować pyszne dania, nie wydając na nie zbyt wiele. Jej liczne rady i sztuczki pozwolą wam wydobyć pełnię smaku ze świeżych, prostych i tanich produktów.
W książce przedstawia nowe wersje klasycznych dań z mięsa, ryb i warzyw: domowe paluszki rybne, miętowe purée z groszku, kalafiorowe curry z ziemniakami i ciecierzycą, kotleciki jagnięce z sałatką z bakłażana i jogurtem ogórkowo-miętowym.- czytamy w zajawce.
Książki „Food Tube Jamiego Olivera”dostępne są w księgarniach, a już wkrótce w naszym serwisie.
Leczo warzywne. Przepis na obiad bez mięsa
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?