Nie od dziś wiadomo, że witamina C to samo zdrowie, ale tylko nieliczni wiedzą, że ta cenna substancja oddziałuje nie tylko na układ odpornościowy, ale również na układ sercowo-naczyniowy. Jak wykazali naukowcy, spożywanie brokułów, papryki i owoców cytrusowych, czyli produktów dostarczających dużych ilości witaminy C, zmniejsza ryzyko wystąpienia udaru krwotocznego. Mimo iż udar krwotoczny to rzadsze zjawisko niż udar niedokrwienny, dużo częściej powoduje zgon pacjenta. Z tego właśnie powodu warto zapobiegać udarowi, spożywając codziennie produkty zawierające witaminę C.
Jakie są wczesne objawy boreliozy?
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?