W trakcie uroczystej kolacji gościom podano leberkę z wędzonej słoniny i dziczyzny z jajkiem ugotowanym w środku, serwowaną z kapustą zasmażaną i zapiekanymi ziemniakami.
-Może to być kolejna atrakcja turystyczna naszego regionu. Jedzenie zaproponowane przez panią Magdę Gessler sięga tradycji przedwojennych, jeszcze z czasów Bad Reinerz - mówi Piotr Lewandowski, burmistrz Dusznik-Zdroju, który był obecny na kolacji.
ZOBACZ ZWIASTUN:
Michał Pietrzak - Niedźwiedź włamał się po smalec w Dol. Strążyskiej
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?