reklama

Przepis na śledzia z chutney

Marzena GołębiowskaZaktualizowano 
Materiały Prasowe TP
Już za kilka godzin wspólnie zasiądziemy przy stole, aby tradycyjnie już celebrować Wigilię Bożego Narodzenia, a dom wypełni zapach suszonych grzybów i czerwonego barszczu. O to, jak podać tradycyjne potrawy w nowych wersjach, zapytaliśmy szefa kuchni Annę Niedziałkowską - uczestniczkę programu TOP CHEF.

Przepis na śledzie z chutney

Produkty: 3 cebule, 10 suszonych śliwek, 50ml miodu, dwa goździki, 20g masła

Śledzie: 3 filety matias słone, 1 l mleka, dwa ziarna jałowca

Sposób przygotowania:

Śledzie moczymy w mleku z posiekanym jałowcem przez 5-6 godzin.

Robimy chutney: posiekaną drobno cebulę i śliwki wrzucamy na patelnię i podgrzewamy do zeszklenia się cebuli, często mieszając. Następnie przekładamy do słoika, zakręcamy i gotujemy przez 15 min (pasteryzacja). Teraz czas na śledzie. Wyjmujemy je z mleka, osuszamy papierowym ręcznikiem, na talerzu kładziemy rukolę, a na nią śledzie, przykrywając całość chutneyem.

60 sekund biznesu: W Polsce sięgajmy po rzeczy polskie

Wideo

Komentarze

Ta strona jest chroniona przez reCAPTCHA i obowiązują na niej polityka prywatności oraz warunki korzystania z usługi firmy Google. Dodając komentarz, akceptujesz regulamin oraz Politykę Prywatności.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie

Wykryliśmy, że nadal blokujesz reklamy...

To dzięki reklamom możemy dostarczyć dla Ciebie wartościowe informacje. Jeśli cenisz naszą pracę, prosimy, odblokuj reklamy na naszej stronie.

Dziękujemy za Twoje wsparcie!

Jasne, chcę odblokować
Przycisk nie działa ?
1.
W prawym górnym rogu przegladarki znajdź i kliknij ikonkę AdBlock. Z otwartego menu wybierz opcję "Wstrzymaj blokowanie na stronach w tej domenie".
krok 1
2.
Pojawi się okienko AdBlock. Przesuń suwak maksymalnie w prawą stronę, a nastepnie kliknij "Wyklucz".
krok 2
3.
Gotowe! Zielona ikonka informuje, że reklamy na stronie zostały odblokowane.
krok 3