Przepis na śledzie z chutney
Produkty: 3 cebule, 10 suszonych śliwek, 50ml miodu, dwa goździki, 20g masła
Śledzie: 3 filety matias słone, 1 l mleka, dwa ziarna jałowca
Sposób przygotowania:
Śledzie moczymy w mleku z posiekanym jałowcem przez 5-6 godzin.
Robimy chutney: posiekaną drobno cebulę i śliwki wrzucamy na patelnię i podgrzewamy do zeszklenia się cebuli, często mieszając. Następnie przekładamy do słoika, zakręcamy i gotujemy przez 15 min (pasteryzacja). Teraz czas na śledzie. Wyjmujemy je z mleka, osuszamy papierowym ręcznikiem, na talerzu kładziemy rukolę, a na nią śledzie, przykrywając całość chutneyem.
9 ulubionych miejsc kleszczy w ciele
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?