MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 7
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Kalafior to źródło przeciwutleniaczy m.in. glukozynolany i...
fot. thraniwen/Pixabay

To dzieje się z Twoim organizmem, kiedy jesz kalafiora. Dlaczego warto włączyć go do swojej diety? Pomaga w odchudzaniu i pracy mózgu

Spożywanie kalafiora może obniżyć ryzyko zachorowania na raka

Kalafior to źródło przeciwutleniaczy m.in. glukozynolany i izotiocyjaniany, które spowalniają wzrost komórek nowotworowych. Znajdziemy w nim także duże ilości witaminy C, która także wykazuje silne działanie antyoksydacyjne. Ponadto zawiera sulforafan, który jak pokazują badania, może wspomagać ochronę przed rakiem okrężnicy i prostaty.

Zobacz również

W Radomiu powstała bawialnia i kawiarnia w jednym. Coś dla mam i pociech [FOTO]

W Radomiu powstała bawialnia i kawiarnia w jednym. Coś dla mam i pociech [FOTO]

Powiatowe obchody Dnia Strażaka w Kazimierzy Wielkiej. Co się będzie działo?

Powiatowe obchody Dnia Strażaka w Kazimierzy Wielkiej. Co się będzie działo?

Polecamy

Magiczny napój na wzdęcia podczas upałów. Masz go w swojej kuchni

Magiczny napój na wzdęcia podczas upałów. Masz go w swojej kuchni

Nowa podstawa programowa już w tym tygodniu

Nowa podstawa programowa już w tym tygodniu

Chcesz mieć więcej pomysłów? Wykorzystaj naturalne działanie mózgu – radzi ekspert

Chcesz mieć więcej pomysłów? Wykorzystaj naturalne działanie mózgu – radzi ekspert