Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 14
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Pasztet z mięsa z rosołu...
fot. pixabay.com

Z mięsa, które zostanie z rosołu, zrobisz pasztet i nie tylko. Poznaj 11 sposobów na wyśmienite dania zero waste

Pasztet z mięsa z rosołu

Pasztet z mięsa z rosołu
Składniki:
- ok. 1 kg mięsa z rosołu
- ugotowane ( z rosołu) 2 marchewki, 1 pietruszka, 1/4 selera
- cebula
- 4 jajka
- 6-8 łyżek bułki tartej
- przyprawy do smaku: po ok. 1 łyżeczce soli, pieprzu, tymianku, czosnku, szczypta gałki muszkatołowej

Mięso oddziel od kości i zmiel w maszynce na średnich oczkach. Zmiel także marchewkę, pietruszkę i seler. Cebulę podsmaż. W dużej misce połącz zmielone mięso, cebulę, jajka, bułkę tartą i przyprawy. Wyrób dobrze najlepiej ręką. Przełóż do formy wysmarowanej tłuszczem i obsypanej bułką tartą do pieczenia. Piecz w 180⁰C ok. 1 godzinę.

Zobacz również

Muzeum Regionalne w Radomsku i Muzeum w Przedborzu zapraszają na Noc Muzeów 2024

Muzeum Regionalne w Radomsku i Muzeum w Przedborzu zapraszają na Noc Muzeów 2024

Dąbrowski szpital zaprasza przyszłe mamy. Można zapytać o wszystko!

Dąbrowski szpital zaprasza przyszłe mamy. Można zapytać o wszystko!

Polecamy

Słupsk: miasto, które zaskakuje na każdym kroku. Co warto tu zobaczyć?

Słupsk: miasto, które zaskakuje na każdym kroku. Co warto tu zobaczyć?

Wiemy, ile aptek zgłosiło się do pilotażu pigułki „dzień po”. Wątpliwości przybywa

Wiemy, ile aptek zgłosiło się do pilotażu pigułki „dzień po”. Wątpliwości przybywa

To danie poleca Glukozowa Bogini. Wypróbuj, gdy nie jesz węglowodanów

To danie poleca Glukozowa Bogini. Wypróbuj, gdy nie jesz węglowodanów