6 z 16
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
![Na podstawie badań przeprowadzonych przez Państwową...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/06/e0/60e80fc09c995_o_large.jpg)
fot. GIS
Tlenek etylenu w przyprawie, salmonella w steku z krokodyla. Oto najnowsze produkty wycofane przez GIS! (10.7)
Jaja
Na podstawie badań przeprowadzonych przez Państwową Inspekcję Sanitarną stwierdzono obecność pałeczek Salmonella Enteritidis. na powierzchni skorupek jaj określonych poniżej. Produkt – Świeże jaja ze ściółki, klasa A, kategoria wagowa L-Duże, 10 szt. Najlepiej spożyć przed: 24/06/2021 Kod na skorupkach jaj: 2PL30251355 K1A Producent: INVEST MICHEL Sp. j., Kobierne 44A, 05-311 Dębe Wielkie nr zakładu pakowania jaj PL 14125903 WE Nie należy spożywać partii jaj określonej w tym ostrzeżeniu, szczególnie na surowo, z uwagi na potencjalne zagrożenie dla zdrowia. Należy również pamiętać, że bakterie obecne na powierzchni skorupek mogą zostać przeniesione na inne powierzchnie w wyniku kontaktu z zanieczyszczonymi jajami.